Závodní úspěchy cyklistického oddílu

04.10.2015 21:57
 
SPINFIT DĚTSKÝ POHÁR LIBERECKÉHO KRAJE
 
V sobotu 26. 9. se dětská část cyklistického oddílu vydala na finálový závod Spinfit MTB poháru Libereckého kraje, který se uskutečnil v Liberci v Lidových sadech.
Závodu se zúčastnili: Terezka, Anežka, Kryštof, Vašek a Marek a všichni předvedli dobré výkony.
 
Radost závodníků bohužel pokazili pořadatelé, kteří nepřipravili moc dobré trasy a ani pořadatelský servis nebyl na odpovídající úrovni. Mezi největší pořadatelské přehmaty bych označil délku a obtížnost tras – nejmenší závodnice zahajovali na asfaltové cestě, ze které trasa zatáčela o 90° na metr široký prkenná přejezd přes betonový odvodňovací kanál (samozřejmě zde docházelo ke strkanicím a pádům). Chlapci ročník 2007 měli připravený jednoduchý a nezáživný okruh, který museli absolvovat 3x. Bohužel došlo k tomu, že čelo závodu dojelo závodníky o kolo zpět již v půlce druhého okruhu a začali se dít věci. Dojetí závodníci nejen, že nepouštěli rychlejší před sebe (po dojetí o kolo nemá opravdu cenu s prvními závodit, to by děti trenéři měli naučit), ale v nájezdu do cíle selhala i pořadatelská služba (ona spíše v daném místě žádná nebyla) a došlo ke zmatku, kdy do té doby 2 a 3 závodník byli poslání do 4 kola (toto se dotklo i Kryštofa). Tímto omylem byli pár metrů před cílem předjeti, protože než se otočili, tak je několik závodníků stihlo předjet. Naopak trasy pro starší chlapce byly již poměrně dlouhé a těžké.
 
Myslím, že finálovému závodu neodpovídalo ani zázemí pro fanoušky v prostoru startu a cíle závodu.
 
Naši závodníci se umístili následovně:
- Terezka obsadila v kategorii Odrážedla 11. místo,
- Anežka byla v kategorii Předžákyně na 5. místě,
- Kryštof skončil v Žácích I také na 5. místě,
- Vašek bral v Žácích II 9. místo,
- Marek pak skončil v Mladších žácích na 4. místě.
 
Anežka a Kryštof závodili v celém seriálu, který čítal 8 závodů v průběhu celého roku 2015  (více na www.spinfit.cz). Kryštof posledním závodem v Liberci vybojoval výborné 3 místo a Anežka pak vybojovala 5 místo.
 
 
TOI TOI CUP 2015/2016
28.9. se závodem ve Slaném rozběhl seriál cyklokrosových závodů TOI TIO CUP. Michla Benda zahájil výborným 22. místem v silné mezinárodní konkurenci, kterou přilákalo zařazené závodu do kategorie UC1. 
Série TOI TOI Cup pokračoval a hned 3.10. závodem ve Hlinsku, kde Michal potvrdil výkonost 19. místem.
 
 
POHÁR BÉŽCE TANVALDU 2015/2016
Kryštof s Vaškem se v pátek 2. 10. zúčastnili školních cyklistických závodů v Tanvaldě na Výšině u Lesíka. Závod se oběma vydařil. Kryštof zvítězil a Vašek obsadil 2. místo. Nebýt zaváhaní na startu, kdy se mu nepodařilo zacvaknout nášlapný pedál, tak by i Vašek zvítězil.
 
 
Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.