V zápase 3. kola I.B. třídy domácí Plavy porazily Rokytnici 2:1 ( poločas 1:1)

23.08.2015 22:52
 
V sobotu 22.08. jsme sehráli na domácím hřišti zápas s Rokytnicí, která si v I.kole překvapivě hladce poradila s Pěnčínem. Čekal nás proto velmi kvalitní soupeř, který je i v této sezoně posílen o mnoho hráčů z Jablonce nad Jizerou.
 
Oproti zápasu ve Velkých Hamrech došlo v naší sestavě k několika změnám ( absence, vyloučení, zranění):
 
Škaloud – M.Lejsek, Korotvička, Jelínek, J.Černý – Votoček. L.Lejsek, Šimerda,Rimský – Vokál, Toman ( náhradníci Jandura, Lubas, Balatka).
 
Zápas jsme začali velice aktivně a vužívali každé chyby obrany hostů k ohrožení jejich branky. Po jednom rohu byl blízko k vstřelení branky hlavou Rimský, a po centru hlavou Vokál. Největší šanci spálil nadvakrát Vokál, kdy se míč už kutálel na brankové čáře. Ale i na druhé straně měli hosté 2 velmi dobré šance, které jsme se štěstím vyřešili a Pepa Škaloud působil v brance velmi sebevědomě.
 
Ve 22. minutě jsme se dočkali první branky. Po podařeném průniku do pokutového území byl Toman zastaven pouze pomocí faulu a pokutový kop Rimský s přehledem proměnil. Ale gól, který nás měl spíše uklidnit a nakopnout ještě k lepšímu výkonu, paradoxně oživil hru hostí. Vyvrcholením naší špatné desetiminutovky byla snad jediná chyba naší obrany za celý zápas, kdy jsme po rohovém kopu nepokryli Pičmana a ten nikým neatakován pohodlně hlavou zavěsil. Tak skončil I. poločas.
 
Druhý poločas jsme začali exelentně. Korotvička zahrál trestný kop křízem do vápna na Jelínka, ten přesně hlavou našel před bránou nabíhající Vokála a Tomana, který se nohou nemýlil. Zbytek druhého poločasu byl pak již více bitvou než pohledným fotbalem. Hosté se snažili do našeho vápna dostat většinou pouze dlouhými vysokými nákopy, ale naše obranná čtveřice podporovaná Śkaloudem fungovala na jedničku.  
 
V 55. minutě pro zranění opustil pro zranění hřiště Vokál, kterého zastoupil Jandura, který byl zejména platný několika vyhranými hlavami. V 80 minutě jsme oživili naší zálohu o Davida Balatku, který vystřídal Votočka. Ještě jednu šanci jsem si vytvořili v samotném závěru, kdy po sólovém úniku byl opravdu blízko vstřelení gólu Toman. V samém závěru se dostal na hřiště i další benjamínek v našem mužstvu Petr Lubas, který vystřídal velmi dobře hrajícího Tomana. Konec zápasu.
 
Štěstí se tentokrát přiklonilo výsledkem na naší stranu, zápas byl velmi vyrovnaný a bojovný z obou stran. Základem našeho úspěchu byla celá obrana v čele s Pepou Škaloudem, ale celý tým bojoval na hranici svých možností a to přineslo úspěch.
 
Příští zápas sehrajeme 29.08.2015. od 17 h v Lučanech, kde bychom chtěli pokračovat v získávání bodů.
Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.