Olda Jandura v 90. minutě utišil celé Velké Hamry

19.08.2015 21:21
K prvnímu letošnímu utkání I.B. třídy jsme zajížděli do Velkých Hamrů na derby, které v posledních letech bylo vždy provázeno plných vášní. Trenéři řešili před utkáním nejvhodnější sestavu, neboť při dlouhodobém zranění Sitarčíka lze očekávat změny stylu naší hry. Nakonec trenéři zvolili hru na jednoho útočníka už i s ohledem na sílu soupeře a posílili střed mužstva o dalšího záložníka. 
 
Sestava obou mužstev byla následující:
Plavy: Škaloud – Matěj Lejsek, Luboš Tomíček, Jan Jelínek, Jakub Černý – Ondra Votoček, Lukáš Lejsek, Dan Šimerda, Jirka Jón, Jirka Rimský – Láďa Toman.
V.Hamry – Tritko –Jiřikovský, Zajíček, Kříž, Krejčí P, Krejčí T., Průcha, Halabák, Kozák, Prousek Vl.,Vodrážka
 
Hosté sestavu jako tradičně vyšperkovali 6 hráči „A“ týmu, z nichž 4 měli v nohách celý zápas ze soboty v Sedmihorkách. To se asi nakonec ukázalo pro Plavy jako výhoda, neboť tito hráči byli tzv. mírně vyčichlí a prezentovali se více jak hrou některými tvrdými zákroky ( viz Průcha a Krejčí).
 
Zápas jsme začali velmi opatrně s koncentrací na dobré bránění a 15 minut jsem se pořádně nedostali na půli domácích. Nebezpečí hrozilo zejména od Vodrážky, který svými důrazem na hranici regulérnosti podnikal rychlé průniky po pravé straně, kde s ním Matěj Lejsek sváděl spoustu soubojů. Po jednom z těchto soubojů dostal Matěj úder zřejmě tělem do obličeje, ale oklepal se z toho a pokračoval dále ve hře. Ve stejnou dobu přišlo střídání na straně Plavů, kdy pro zranění musel v 17.minutě odstoupit Tomíček a na hřiště přišel Matěj Trmal, nová posila z Tanvaldu. Trenéři přeskupili obranu a bohužel přišli první trhliny v našem bránění. První velký problém ještě Jelínek se Škaloudem pomocí faulu na hranici šestnáctky uhasili. A s trestným kopem Průcha naložil velmi špatně. Zvláště problémy jsme začali mít na levé straně hřiště (Trmal, Rimský) a po jednom křížném centru nezachytil Trmal pohyb soupeře a prohrávali jsme 1:0 (29.min). Jedinou šanci v prvním poločase měl na kopačce Ondra Votoček, ale naložil s ní bídně. Poločas jsme dohráli už bez další branky, což bylo důležité.
 
Do druhého poločasu trenéři přeskupili obranu, abychom eliminovali problémy na levé straně obrany, kam se vrátil zpět Kuba Černý. Vodrážka se přesunul právě na jeho stranu, ale více soubojů s Vodrážkou stejně zůstávalo na Matějovi Trmalovi. Po jednom takovém souboji u brankové čáry dojel Vodrážka na zemi Trmala a došlo mezi nimi ke strkanici, za kterou si oba vysloužili žlutou kartu. Jako tradičně se k tomuto střetu přidal Prousek, který v přerušené hře strčil do Trmala. Bohužel rozhodčí to nechal bez potrestání, asi už si na Prousky zvykli a chtějí je nechat alespoň 2 zápasy za sezonu zahrát… Souboje Vodrážky s Trmalem však trvaly dál a po jednom z takových soubojů v 65. minutě neudržel nervy na uzdě Trmal a za oplácení obdržel druhou žlutou kartu a šel předčasně pod sprchy. Flustrace Vodrážky byla už také zřejmě velká, že se mu za celý zápas nepodařil ani jeden pořádný průnik do vápna a zakončení. Po vyloučení se zdálo, že naděje Plavů na lepší výsledek už jsou beznadějně pryč. Velké Hamry spálili několik dobrých příležitostí a začali si zahrávat s osudem „Nedáš dostaneš“. V 69. minutě sáhli trenéři k dalšímu jíž dlouho dopředu plánovanému střídání a na hřiště se dostal za Rimského Olda Jandura, který to jako bývalý brankář Hamrů na Hamry tradičně umí. Paradoxně po vyloučení jsme se několikrát dostali do blízkosti vápna soupeře, ale chyběla střelba a přesnost finální přihrávky. Do hry se ještě dostal za Votočka v 80 minutě mladíček David Balatka, který představuje s mladým Petrem Lubasem ( v 15 letech seděl lavičce jako náhradník) velký příslib do blízké budoucnosti. Když už se zdálo, že zápas skončí naší prohrou, přišla akce Toman – Jandura a druhý jmenovaný využil postavení brankáře Blahny daleko z brány a nechytatelnou střelou zavěsil pod břevno. V tu chvíli zavládlo na straně Plavů nepopsatelné nadšení. Konec zápasu.
 
Za zodpovědný výkon lze pochválit celé mužstvo, obrana v čele Pepou Škaloudem pracovala výborně. Láďa Toman ač většinu zápasu v útoku osamocen se s touto úlohou popasoval se ctí. Vyztužení zálohy byl velmi dobrý tah. Jmenovitě je nutné zde vyzdvihnout výkon Lukáše Lejska, jeho výkon ještě vyčníval nad dobrými výkony ostatních.  
 
Příští zápas sehrajeme na domácím hřišti v sobotu 22.08.2015. od 17,00 hodin s Rokytnicí. Zveme všechny příznivce plavského fotbalu. 
Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.