Jarní sezónu jsme zahájili prohrou doma s Velkými Hamry „B“ 0:3 (poločas 0:0)

22.03.2016 22:39

Jarní sezónu jsme zahájili prohrou doma s Velkými Hamry „B“ 0:3 (poločas 0:0)

  Netradičně brzo, už na Josefa, dne 19.03.2016 začali krajské soutěže Libereckého kraje. Zřejmě funkcionáři LKFS odjíždí v červnu na ME do Francie, tak se hraje na terénech na hranicích regulérnosti a při teplotách pod 5°C. A v červnu, kdy jsou nejpříznivější podmínky pro fotbal i pro diváky, se budeme vrtat v nose…

  V úvodním utkání jsme přivítali v tradičním derby Velké Hamry „B“, což byl na začátek soutěže pro nás soupeř velmi kvalitní.  Do zápasu jsme šli s velmi kombinovanou sestavou z důvodů zranění a jiných absencí: Škaloud – J. Černý, Korotvička, Tomíček, J. Šilhán (77. Vondra) – Pekař, Šimerda, L. Lejsek, Jón – Jandura (66. Lubas), Rimský.

 Vzhledem k síle soupeře jsme začali zápas velmi opatrně a soustředili jsme se především na bránění s cílem co nejdéle udržet čisté konto. To se nám i dlouho dařilo díky Pepovi Škaloudovi v bráně, dobrým bráněním a zahozením 3 šancí, které si soupeř za první poločas vypracoval. Naší destruktivní hře vyhovoval hrbolatý a měkký terén, který velice často hatil kombinaci hostí. Jednu vyloženou gólovku jsme si vypracovali i my, ale tradiční střelec proti Hamrům Olda Jandura v sólovém nájezdu selhal.

  Druhý poločas se odehrával ve stejném rytmu jako první. První vyloženou příležitost jsme paradoxně měli my, ale Rimský ze sólového nájezdu v 60. minutě trefil pouze břevno. Hamry stále dobývali naší bránu, ale ze hry se jim stále nedařilo dát gól. Trest přišel až ze dvou standardek, kdy nám z trestného kopu a z rohu dal hlavou na zadní tyči 2 góly L. Prousek v 64. a v 72. minutě. Důvodem špatná souhra našeho brankáře a naši hlavičkářů. Tím byl zápas prakticky rozhodnut, neboť na nějaký obrat z naší strany chyběla energie…Tečku za utkáním udělal v 77. minutě Miček, kdy zblízka po chybě Jóna ve vápně měl jednoduchou pozici. Škoda 3 obdržených branek po 3 hrubých chybách. Ale upřímně i remíza by pro nás byla při rozložení sil na hřišti velkým úspěchem.    

Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.