Fotbalový víkend 17. - 18. 9. 2016

18.09.2016 22:43

Plavské „A“ uspělo v Albrechticích  3:4 ( poločas 2:2)

K sobotnímu utkání jsme zajížděli do Albrechtic poprvé v této sezóně v nejsilnější sestavě a trenér Sitarčík měl z čeho vybírat. V sestavě se poprvé v této sezóně objevil uzdravený Lukáš Lejsek a na hřišti to bylo znát.

Začátek zápasu nás zastihnul v nedbalkách a zejména mladý Štěpnička z týmu domácích byl k neudržení. První gól po ofsajdu domácím rozhodčí ještě branku neuznal. Po špatně provedeném centru Votočka provedli domácí rychlý protiútok a po centru Štěpničky vsítil ve 14. minutě

Bělina první branku. Druhý gól domácí vsítili v 27. minutě po rohovém kopu, kdy jsme na přední tyči neuhlídali Bělohlávka. Naštěstí hned z protiútoku a dlouhém vhozeném autu nezaváhal na hřišti nejlepší hráč Sitarčík a snížil ve 28.minutě na 2:1. Gól do šatny pak po pěkné kombinaci vsítil ve 44. minutě hostující Lupa.

Naše odhodlání v Albrechticích bodovat ochablo hned na začátku druhého poločasu, kdy ve 46. minutě po špatném odkopu Jelínka a následném centru nešťastně srazil míč do vlastní branky Pilný. Důležité bylo, že v druhém poločase svým výkonem podržel mužstvo Plavů jistými zákroky Škaloud. Vyrovnání přišlo v 55. minutě po rohovém kopu, kdy se hlavou trefil Pilný. O 6 minut později se podruhé v zápase trefil Sitarčík a poprvé jsme v zápase vedli. Kombinace po ose Toman – Kohoutek – Lupa – Sitarčík opravdu museli lahodit oku diváků. Do konce zápasu se na promáčeném terénu odehrával bojovný fotbal z obou stran. Komplikace v udržení příznivého výsledku nastala v 75. minutě, kdy pro zranění musel na chvíli opustit hřiště Jelínek. Při signalizaci celé lavičky a samotného hráče o povolení opětovného vrácení se na hřiště hlavní i pomezní rozhodčí dělali mrtvého brouka. Po důrazném opětovném upozornění, hlavní rozhodčí přerušil hru a Jelínka po druhé žluté kartě vyloučil. Hostující celek nakonec výsledek uhájil a veze si cenné body z venku. Je třeba ocenit výkon celého mužstva ve druhém poločase.

Především je ale nutné vyzdvihnout nad všechny Škalouda, Sitarčíka, Lupu a Lukáše Lejska, kdy posledně jmenovaný strhnul celý tým k bojovnému výkonu. Ale za druhý poločas si zaslouží vysokou známku všichni hráči.

Sestava: Škaloud – J.Černý, Jelínek, Pilný, Votoček – Jón ( 67. M.Lejsek), L.Lejsek, Lupa, Toman (89. Tomíček) – Kohoutek (75. Rimský), Sitarčík  

 

 

Plavské „B“ si připsalo první body v sezóně proti Radčicím 4:0 ( poločas 0:0)

V boji o poslední příčku tabulky v okresním přeboru byly úspěšnější Plavy, i když konečný výsledek byl pro hostující celek vzhledem k předvedené hře dosti krutý. Domácí nastoupili k zápasu s vyztuženou obranou v čele s Korotvičkou a dirigentem Šimerdou v záloze.

První poločas měli domácí sice mírou převahu, ale až na šanci Červinky po centru Tomíčka byl hostující brankář bez práce. Hosté hrozili z protiútoků, ale žádný nedotáhli do úspěšného konce.

Do druhé poločasu se do útoku posunul Tomíček a během dvou minut ( 48. a 49. minuta) rozvlnil dvakrát síť hostujícího celku. První branku vstřelil povedenou střelou z 20 metrů k tyči a druhou po úniku z levé strany z malého vápna. Po  zbytek zápasu se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale domácí byli i nadále více produktivní. Skóre navýšili domácí v 77. min. po dalekonosné střele Szatmariho, kterou brankář vyrazil jen před sebe a Jandura nezaváhal.  Poslední branku vstřelil náš benjamínek Lubas po centru Šimerdy. Díky zodpovědnému výkonu brankáře Nežádala i celé obrany jsme uhájili čisté konto.  

Sestava: Nežádal – Szatmari, Korotvička, Meisl, Fojtík – Tomíček ( 58. Jandura), Kouřil (70. Wild), Šimerda, Svačina ( 62. M.Černý) – L.Černý (46.Lubas), Červinka (78.Harik)

Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.