Fotbalový víkend 15.-16.10.2016

17.10.2016 08:41

Plavy „A“ přivezly 3 body po divokém průběhu -  Kokonín „A“ – Plavy „A“  3:5  (poločas 2:0)

Přáním hostů bylo zakončit úspěšný „anglický týden“ 3 body na hřišti na Rádle, kde hraje svá domácí utkání Kokonín. Bohužel průběh prvního poločasu potvrdil letitou tradici Plavů ztrácet body s nejslabšími mužstvy soutěže. Do zápasu nemohl nastoupit zraněný kanonýr Sitarčík, ale do sestavy se vrátil po zranění Lupa.

Začátek zápasu hostům vůbec nevyšel, nebyli schopni odkopnout míč na polovinu domácích, o nějaké zdařilé kombinaci nelze ani mluvit. Domácí hráli jednoduše na hrot na v pohodě hrajícího M. Šilhána, kterému obránci hostů dávali příliš prostoru.

Nejprve ve 14. minutě M. Šilhán po uvolnění prostřelil z úhlu hostujícího brankáře a v 17. minutě po chybě celé obrany včetně brankáře dal hlavou druhou branku. Ke všemu po střetu s M. Šilhánem musel ve 25. minutě opustit hřiště otřesený Plný a s hosty to nevypadalo vůbec dobře. Do konce poločasu si hosté nevytvořili žádný trvalejší tlak. Další ranou pro hosty bylo odstoupení Lupy ve 42. minutě, pro kterého obnovením svalového zranění zřejmě skončila předčasně podzimní sezóna.

O poločase byla v kabině hostů slušně řečeno hlučná atmosféra a trenér Sitarčík byl vůči celému mužstvu za předvedený výkon velmi kritický. Cílem do druhé poločasu bylo hru na těžkém terénu zjednodušit a zvýšit bojovnost v osobních soubojích. Předsevzetí s výsledkem ještě něco udělat vzalo za své ve 49. minutě, kdy opět po nedůrazném bránění propasovali domácí míč před bránu a Hlubuček zvýšil na 3:0 pro domácí. V obrat v zápase, i s ohledem na předváděnou hru, by si nevsadil ani největší optimista. Trenér Sitarčík sáhnul spíše už jen z marnosti v 55. minutě ke třetímu střídání, kdy na hřiště poslal jako třetího útočníka Tomíčka a vyplatilo se. Po rychle rozehraném autu v 58. minutě uklidil míč ke vzdálené tyči po zemi Tomíček a snížil na 1:3. Tím odstartoval patnáctiminutovku snů hostujícího celku. Najednou bylo hostů plné hřiště a domácí nevěděli, kam dříve skočit. V 62. minutě uklidil míč povedenou střelou k levé tyči z 18 metrů Jón. Další pohroma pro domácí přišla v 65. minutě, kdy míč před branku vrátil hlavou Tomíček na Čermáka a jeho hlavu dorazil u tyče do brány Rimský. Hosté ale chtěli 3 body a v tlaku již nepolevili. V 68. minutě unikl po pravé straně Toman, který centrem před bránou hledal Čermáka.

V tísni uklidil míč do vlastní sítě J. Šilhán. Gólovou tečku zápasu udělal v 73. minutě po samostatnému úniku Toman. Domácí byli na ručník a hosté v euforii mohli vstřelit do konce zápasu i další branky, zvláště samostatný nájezd Kohoutka volal po gólu.

Výkon Plavů byl v obou poločasech rozdílný jako černá a bílá barva. Bohužel při takovém vstupu do zápasu by zřejmě zlepšený výkon ve druhém poločase na obrat se silnějším soupeřem zřejmě nestačil. Za vítězství nakonec patří pochvala po příchodu Tomíčka celému mužstvu, které zápas za nepříznivého stavu nezabalilo.  

Sestav hostů:  Škaloud – J. Černý, Korotvička, Plný (25. Jón), Jelínek – M. Lejsek (55 .Tomíček), L. Lejsek, Lupa (42. Čermák), Rimský – Toman, Kohoutek

 

Plavy „B“ porazili v povedeném utkání Zásadu 3:1 (poločas 1:1)

Za pěkného nedělního počasí přivítaly Plavy na domácím hřišti sousedy ze Zásady, které vzájemně spojuje trenér Libor Lubas, který se před sezónou vrátil na trenérský post Zásady právě z Plavů. Sestava hostů byla pro domácí velkou neznámou. V sestavě chybělo několik jmen pro zranění a jiné absence. Domácí měli spíše opačné starosti a řeší každý zápas, koho pro velký dostatek hráčů nenominovat. Z ‚A‘ týmu posílil domácí David Plný a jeho účast byla na hřišti velmi znát. Začátek zápasu byl opatrný z obou stran, ale první vyloženou šanci po centru L. Černého spálil Červinka. Při druhé šanci se však již nemýlil a pohotově prostřelil ke vzdálené tyči ve 14. minutě Růžičku. Ve 14. minutě si obnovil svalové zranění Šimerda a musel střídat. Další nepříjemná situace na hřišti nastala ve 20. minutě, kdy byl zraněn při souboji o míč Michal Kopal a musel být odvezen na vyšetření do nemocnice

(poraněné vazy v koleně). Vyrovnání přišlo z rohu ve 28. minutě, kdy se hlavou nemýlil Milan Kopal ml. V závěru druhého poločasu se hra poněkud přiostřila a situaci musel v kabině o poločase řešit s kapitány obou mužstev hlavní rozhodčí Fridrich.

Do druhého poločasu udělal domácí trenér Harik dvě změny v sestavě, což střídající hráči nesli dost nelibě. Ale zahrát si chtějí všichni a musí se na to brát ohled. Hra byla v druhém poločase vyrovnaná a šlo jen o to, kdo dá branku a převáží skóre na svou stranu. Po odchodu ze hřiště Milana Kopala v 67. minutě začal ve středu hřiště kralovat Plný, z čehož ve hře dopředu začal profitovat Szatmari, ale i útočníci. Po stažení hostujícího Srbka z hrotu do zálohy přestali být hosté nebezpeční. V naší dobře hrající obraně po celý zápas ještě nade všechny vyčníval M. Černý, který i přes zranění byl doslova u všeho. Byl to právě on, který vyvezl míč k velkému vápnu a po jeho střele šli domácí v 79. minutě do vedení. Závěr zápasu byl již v režii

domácích a dobrý výkon korunovali proměněnou penaltou, jejímž exekutorem byl sám faulovaný Szatmari.

Sestava domácích:  Šikola – M. Černý, Meisl, Kouřil, Fojtík – L. Černý (46. Šimčík), Šimerda (14. Szatmari), Plný, Svačina – Čermák (46. Jandura), Červinka (60. Lubas)  

Utkání s přehledem řídila trojice rozhodčích Fridrich, Mikula, Lejsek.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.