Fotbalový víkend 08. - 09.10.2016

11.10.2016 07:20

Plavy „A“ poprvé zvítězily doma -  Plavy – Harrachov 4:2 (poločas 4:1)

Domácí nastoupili do utkání s odhodláním protrhnout nelichotivou sérii, kde v této sezóně byli zatím doma bez vítězství. Bohužel jim chyběl klíčový hráč Lupa, který pro zranění nemohl nastoupit.

Ale ani soupeř nepřijel v nejsilnější sestavě (vyloučení, zranění a jiné absence). Kromě toho nám pomohli hosté k úspěchu v tomto utkání s přivezenou taktikou od první minuty kritizovat výkony rozhodčích úplně za vše, co se na hřišti odehrálo. Za to musíme vedení Harrachova poděkovat, neboť se nedisciplinovanost hostů v tomto utkání ukázala jako klíčová.

Do zápasu jsme vstoupili velmi razantně. Již v 1. minutě se dostal za obranu hostí Kohoutek a s přispěním hostujícího Kobra (zřejmě si ještě nasazoval zapomenuté chrániče) jsme šli do vedení. Další pohroma pro hosty přišla v 5. minutě. Po nepovedeném odkopu Jelínka z našeho vápna se míč přes střed hřiště dokutálel až k zapomenutému Kohoutkovi, kterého však Uhlíř vychytal. K odraženému míči se dostal Toman, hosté se věnovali diskusi s rozhodčím o údajném ofsajdu a Toman se z 20 metrů nemýlil. Pak přišla slabší pětiminutovka našeho mužstva, kdy se nakupilo několik chyb po sobě, Korotvička hasil požár na vápně za cenu faulu a Medal nedal z trestného kopu ve 12. minutě Škaloudovi v bráně šanci. Dvougólový náskok si Plavy vzaly zpět ve 20. minutě, kdy po vyhrané hlavě Plným šel na bránu hostí sám Sitarčík a chladnokrevně zakončil. Skóre prvního poločasu uzavřel Sitarčík ve 45. minutě z pokutového kopu „ala Panenka“, jemuž předcházel vyhraný souboj ve vápně Davidem Plným proti vyběhnutému brankáři hostí, který byl u míče později než domácí hráč a došlo ke kontaktu, který rozhodčí posoudil jako faul.

Druhý poločas začal o poznání klidněji a hosté si zřejmě v šatně uvědomili, že neustálým řečněním si moc nepomohou. Výsledkem byl druhý gól v brance domácích ve 49. minutě po chybě Jóna, kdy úspěšným střelcem byl Rieger. Hosté pomalu přebírali inciativu na hřišti a domácí se nemohli dostat do rytmu z prvního poločasu. Vázla mezihra a souhra obrany se zálohou občas pěkně zaskřípala. Naštěstí v celém zápase podržel domácí svými zákroky brankář Škaloud. Ale i domácí si vytvořili ještě několik šancí, ale nedotáhli je do úspěšného konce. S přibývajícími minutami a s ohledem na nepříznivý stav se opět začala snášet kritika na rozhodčí ze strany hostů (hráčů i z lavičky), jejímž vyvrcholením bylo nesportovní chování hráče Kroupy po skončení zápasu, kdy obdržel červenou kartu.

V naší sestavě je nutné vyzdvihnout výkon zejména Davida Plného, který kromě dvou asistencí podal velmi dobrý výkon na postu středního záložníka.

Sestava domácích:  Škaloud – J. Černý, Korotvička, Jelínek, Jón – M. Lejsek (72. Rimský), Plný, L. Lejsek, Toman (88. L. Černý) – Sitarčík, Kohoutek ( 76. Čermák)

Rozhodčí – Mařatka, Šubrt, Maruška

Ve středu 12.10.2016. od 16,30 v dohrávce přivítáme na domácím hřišti Držkov.   

 

 

Železný Brod „B“ – Plavy „B“   7:1 (poločas 4:1) 

V nedělním utkání naše mužstvo vysoko prohrálo na malé umělce v Železném Brodě. Sestava domácích prošpikovaná 4 hráči „A“ týmu ( Kysela, Šefr, Makula, Salaba) byla nad síly Plavů. Začátek zápasu však začal překvapivě, kdy po dlouhém autu Kouřila se hlavou v 7. minutě prosadil Tomíček. Ale pak už se rozstříleli domácí, hlavně Kysela, který vstřelil 3 branky. Naše obrana byla často jako na kolotoči a záložníci přihlíželi kombinační hře domácích. Soupeř byl opravdu nad naše síly.

Sestava Plavů:  Nežádal – M. Černý (46. Machalický), Meisl, Šimčík, Fojtík – Lubas (63. Wild), Szatmari (55. Jandura), Kouřil, Svačina – Tomíček, Rimský

Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.