Plavy „A“ v derby s Držkovem nezískaly ani bod (3:1, poločas 1:0)

28.09.2015 15:10

26. 09. 2015 jsme zajížděli na hřiště aktuálně vedoucího mužstva tabulky do Držkova. Sestava se opět měnila, neboť Korotvička opět absentoval (důvody ne moc pochopitelné). Do sestavy se vrátil uzdravený Jakub Černý.

Sestava: Škaloud - M. Lejsek, Jelínek, J. Černý, Votoček – Rimský, L. Lejsek, Šimerda, Jón – Tomíček ( 75.min Čermák), Toman (89. Pekař)

Zápas jsme začali velmi opatrně, doslova jsme se soupeře báli. Nechali jsme soupeře hrát, hráče jsme vůbec nedostupovali a zvláště po pravé straně nás soupeř hodně zlobil. Několik šancí jsme ještě uhasili, ale vytvořenou dálnici po kolmé  přihrávce zužitkoval v 26. minutě Batěk a bylo to 1:0 (Jirka Jón byl zřejmě ještě v kabině). My jsme měli do poločasu jen sporadické šance. Tou první pohrdnul Śimerda běžící sám na brankáře a volil ještě přihrávku do ofsajdu na Tomana. Tu druhou si po centru Tomíčka navzájem ukopli Rimský s Tomanem.

O poločase musel důrazně promluvit trenér Vokál, zejména bojovnost nebyla v prvním poločase žádná a obrana se zapykala na vápně, takže jsme hráli na 60 metrech, což fotbalovému soupeři nesmírně vyhovovalo.

Druhý poločas jsme začali daleko aktivněji, s těsnějším obsazováním soupeře a na hře to bylo najednou znát. Soupeř kupil chyby a byli jsme stále častěji na dostřel jeho brány. Škoda, že jsme zužitkovali z několika šancí pouze jednu. Po výborné kombinaci v 60 min. se ocitnul na vápně sám Tomíček a s pomocí teče obránce dostal míč do sítě, 1:1. Další šance jsme zmařili svým neuměním nebo je pochytal s přehledem chytající Zelenka, který ovládal prostor 15 metrů za pokutové území.

Zápas se zlomil ve prospěch domácích v 75. min. J. Ćerný zbytečně fauloval u brankové čáry Justa a z jeho trestného kopu prodloužil hlavou míč do brány na zadní tyč Pavlata, 2:1, když jeho pohyb neuhlídal J.Černý. Standartky se stávají naší noční můrou, neboť svou pasivitou při nich velmi často pykáme. Konec zápasu se už dohrával za nervózní atmosféry, kdy své emoce neudržel na uzdě Rimský a po několikáté kritice pomezního rozhodčího, ho hlavní vyloučili (za urážlivá slova si už může Rimský na podzim pověsit kopačky na hřebík a uložit se k zimnímu spánku). Brankovu tečku dal zápasu Vokáček v samém závěru zápasu.

Jako již tradičně svými provokacemi a 3 záludnými fauly, včetně plivnutí na soupeře po zápase okořenil derby domácí Vágner. Je až nepochopitelné, že s takovou pověstí může pracovat jako trenér mládeže FK Jablonec. To je ostuda celého FK Jablonec, nebo že by standartní způsob práce v FK Jablonec s nejtalentovanější mládeží našeho okresu?  

 

Plavy „B“ prohráli v Josefově Dole 3:2, poločas 0:1.

Naší branku vstřelil Soukup, druhou si dali domácí vlastní.

Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.