Plavy "A" – Roztoky u Jilemnice 3:2 (1:1)

04.05.2017 23:16

Sobota  29.4.2017 17:00h

Sestava: Škaloud – Votoček, Prousek, Černý Jakub (60. Plný), Jón – Rimský, Lejsek Lukáš, Lupa, Lejsek Matěj (71. Pekař) – Kohoutek (90. Svačina), Toman  (Jandura, Černý Michal)

Domácí čekal těžký soupeř z Roztok u Jilemnice, kterému se sice letos tolik nedaří, ale pro všechny dokáže být nepříjemný svým fotbalem založeným na důrazu a bojovnosti v osobních soubojích.

Začátek zápasu naplnil očekávání a byli to hosté, kdo častěji ohrožoval Škalouda v domácí brance.

Ve 13. minutě po laciné ztrátě domácích ve středu hřiště hosté posunuli míč na levou stranu a pěkný centr na hranici malého vápna uklidil do branky Ondřej David. To Plavy trochu probralo a začaly získávat hru pod svoji kontrolu a stávat se lepším mužstvem. Vyrovnání přišlo ve 24. minutě po centru Tomana z levé strany, který přeletěl všechny nabíhající hráče a skončil až za zády Maďarčíka na zadní tyči.

Do konce poločasu hráli spíše domácí, ale bez dalšího brankového efektu.

Druhý poločas byl spíš boj i kvůli těžkému terénu, který ještě zhoršoval další déšť v průběhu zápasu. Plavy se snažily zlomit zápas na svoji stranu. Hosté bránili a hrozili ze standartních situací, které byly na tomto terénu a důrazem hostí velmi nebezpečné. V 60.minutě skončilo utkání pro Jakuba Černého, který po nepříjemné srážce hlavou se soupeřem otřesen nuceně odstoupil. Bylo jasné, že druhá branka vyrovnaný zápas zřejmě rozhodne. Naštěstí pro domácí to po rohu Tomana a dorážce svátečního střelce Votočka bylo v 70. minutě 2:1. Roztoky se musely začít tlačit k vyrovnání, ale domácí obrana celkem v klidu odolávala a více místa bylo na brejky do již otevřenější obrany. V 79. minutě toho využili Kohoutek s Lupou a zakončujícím Tomanem, který přidal na 3:1. Zdálo se být hotovo, ale hosté obratem po minutě hry a další standartní situaci snížili na 3:2 kapitánem Davidem Mečířem. Zbývalo jim ještě dost času na vyrovnání, ale kromě dalších 2-3 centrů naštěstí pro domácí už hosté vyrovnat nestihli.

Domácí zápas hodně bolel a spíše ho ubojovali, ale právě taková utkání se počítají dvojnásob! Roztoky v kombinaci s těžkým terénem potvrdily předzápasové předpoklady o důrazném a kvalitním soupeři a kupodivu jsou v tabulce níže než by se dalo čekat.

Nad bojovný výkon celého mužstva vynikl střelec 2 branek Toman, který opět skóroval a potvrdil svoji jarní formu. 

Další program : A) sobota 6.5. 17:00 v Harrachově

                          B) sobota 6.5. 17:00 v Radčicích

 

Odkazy na výsledky, tabulky a program soutěží najdete na https://www.tjsokolplavy.cz/sportovni-oddily/fotbalovy-oddil/.

Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.