Plavy A – Horní Branná 2:0 (1:0)

05.06.2017 20:23

Sobota 3.6.2017 17:00h

Sestava: Škaloud – Jón, Votoček, Černý Jakub, Plný – Toman, Lejsek Lukáš, Lupa, Šimerda, Trmal – Sitarčík ( Jandura, Meisl, Fojtík ) 

Domácí čekal těžký soupeř z Horní Branné, kterému měly Plavy co vracet za 14dní starou ostudu na hřišti soupeře. 

Trenér Sitarčík měl opět problémy s absencemi několika hráčů a základní sestava mu vyšla přesně na 11 a pomoci na lavičku museli zkušení hráči béčka. Začátek zápasu naplnil očekávání a byli to hosté, kdo častěji ohrožoval Škalouda v domácí brance. Zejména ofenzivní hráči Branné Šimek, Jón, Kubelka a veterán Pavlů hodně zlobili domácí obranu. Z tlaku hostí ale byla pouze tyč po standartce a zbytek šancí pochytali domácí už před pokutovým územím a z pečlivé obrany vyráželi do nebezpečných protiútoků. Z jednoho takového brejku ve 38.minutě postupoval z boku na Hofmana Sitarčík a nepovedenou křižnou střelou našel přesně na zadní tyči Tomana, který těžký míč neomylně poslal za záda bezmocného brankáře hostí. Branka domácí povzbudila a poločas zvládli bez větších problémů. 

Druhý poločas nabídnul podobný obraz hry kdy se hosté tlačili za vyrovnáním a domácí spolehlivě bránili a vyráželi do nebezpečných kontrů. Vyhrocenou situaci v jinak celkem poklidném zápase přinesla 62. minuta. Dušan Pavlů byl při individuální akci z pravé strany (nutno sportovně uznat) faulován bez odpískání což vneslo na hřiště značné emoce. Právě poškozený Pavlů situaci řešil s rozhodčím dosti divokou slovní přestřelkou a následně taky fyzickým napadením. Docela slušná mela do níž se zapojili i ostatní hráči hostí a rozhodčí a pořadatelé. Trochu jako slepý k houslím přišel k ČK taky domácí Votoček, který pouze uklidňoval situaci a označil hostům hlavního pořadatele bez sprostých nadávek. Rozhodčí tím zřejmě uklidňoval dosti hysterickou situaci a kompenzoval počet hráčů na obou stranách na 10. Dlouho se nehrálo a zbylá cca 20ti minutovka proběhla už celkem v klidu. Branná se snažila vyrovnat a měla 2-3 slušné šance, které pochytal dnes vyníkající Škaloud. Navíc v 76. minutě po centru z levé strany a individuální akci přes obránce i brankáře do prázdné branky pojistil vedení Toman. 

Celé mužstvo zaslouží pochvalu nejen za bojovnost ale dnes i za fotbalovou kvalitu. Neuvěřitelné pro Plavy jsou dvě utkání za sebou bez obdržené branky proti těžkým soupeřům (Harrachov a Branná). Začala nám zdá se fungovat obranná čtyřka, ale platí otřepané, že brání celé mužstvo… Je to taky potvrzení skvělé jarní formy na domácím hřišti kdy jsme vše vyhráli. Horší je to venku, ale následující 2 zápasy to třeba vyvrátí. Chválíme neradi jednotlivce, ale opět musíme střelce 2 branek Láďu Tomana. 

Další program : A) sobota 10.6. 17:00 v Lučanech B) neděle 11.6. 17:00 v Nové Vsi 

Odkazy na výsledky, tabulky a program soutěží najdete na https://www.tjsokolplavy.cz/sportovni-oddily/fotbalovy-oddil/.

Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.